Subscribe:

Zbog kojih su sve bizarnosti avioni morali prisilno sletjeti
Trenutak od kojeg strahuje svaki putnik u avionu; lampice za upozorenje svijetle, zrakoplov naglo skreće, a kapetan govori da nema razloga za zabrinutost i da je sve pod kontrolom.

No, u slučaju leta US Airwaysa koji je krajem Svibnja 2014. godine preusmjeren iz Los Angelesa u Philadelphiu, razlog za prisilno slijetanje bio je daleko od tehničke pogreške ili mehaničkog kvara.
Kako piše Daily Mirror, članovi posade tražili su hitno slijetanje zbog psa koji je obavio nuždu na prolazu pa je dijelu putnika smrdjelo. Nakon što je avion Kansas Cityju očišćen i smrad uklonjen, let je nastavljen.

Evo još nekoliko bizarnih razloga zbog kojih su prinudno slijetali avioni:

Čudan miris
  • U Srpnju 2012. Zrakoplov koji je letio iz Sjeverne Karoline za Rim morao je prisilno sletjeti u Philadelphiji jer su se putnici žalili na čudan miris. Nekima je čak i pozlilo pa su po slijetanju odvedeni u bolnicu. Nije im bilo ništa, a nije otkriveno ni što je smrdjelo. Tko zna, možda se netko dobrano najeo graha sa kiselim kupusom.
Napuknut prozor
  • Na putu od Milana do Osla jedan je putnik primijetio malenu pukotinu na prozoru, a kako je avion hvatao veću visinu, staklo je sve više pucalo. Zrakoplov je sletio u Frankfurtu
Otvoren padobran
  • Avionu koji je letio iz Bostona usred leta otvorio se padobran koji se aktivira samo u slučaju nesreće. Putnici su primijetili kako leprša s vanjske strane aviona. Srećom, ništa se nije dogodilo.
Pronađen USB stick
  • Izvršni direktor Silicijske doline na letu iz San Francisca za New York pronašao je USB stick smješten u taletnom papiru. Pilot je odlučio da neće riskirati s ovako sumnjivim predmetom pa je svih 227 putnika i članova posade izvučeni iz aviona u Kanzas Cityju.
Odlomljen dio krila
  • Putnici na letu od Londona prema Firenci doživjeli su pravi horor; najprije su čuli kako nešto lupa a onda su ugledali kako se odlomio dio krila zrakoplova. Kako nisu daleko odmakli, piloti su avion vratili u London, a utvrdilo se da je krilo bilo oštećeno od ranije.